Şubat 10, 2009

Bilimsiz Kurgusal Güldürüsüz

Geçen akşam Ferhan Şensoy'un " 2019 bilimsiz kurgusal güldürü" adlı oyununa gitmek durumunda kaldık. Durumunda kaldım diyorum; çünkü hatırını kıramıyacağım bir dostum elinde 2 localık (8 kişi) davetiye bulunduğunu söyleyince kalktık gittik. Adında güldürü olmasına rağmen Ferhan Şensoy'un beni değil güldürmek gülümsetebilmesinin bile onun açısından büyük başarı olacağını bilmeme rağmen belki de eğleniriz diye kalktık gittik. Gitmez olsaydık. Birinci perdeyi nasıl zor bitirdiğimi (sırf arkadaşımıza ayıp olmasın diye dayandık), arada çantamı, montumu kaptığım gibi arkama bile bakmadan oradan nasıl kaçtığımı anlatamam. 2019 yılında Türkiye'nin İran benzeri bir ülke olacağı varsayımı üzerine kurgulanmış, 15 yaşında bir çocuk tarafından yazılsa çok daha espirili ve düşündürücü olabilecek bir konu Ferhan Şensoy'un elinde piç olmuş. Yazık oraya para verip gelenlerin 20-30 lirasına. Allahtan para vermemişim. O ne klişe espriler, hiçbir zeka barındırmayan yapay sözler anlatamam. Beş kişi bir araya gelelim bu Türkiye 2019'da nasıl olur geyiği çevirelim bundan daha espirili olmazsa para almayız!. Gitmeyi aklınızdan bile geçirmeyin paranıza yazık. 

6 yorum:

  1. Türk Halkı inşallah cevabını size seçimlerde verecek ve ülkemiz Ferhan Şensoy un yazdığı gibi düşünmek bile istemediğimiz bir ülke olmaktan kurtulacak .

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Yukarıdaki yorumu yazan "adsız ın sanki başkaları tarafından yazılmış gibi arka arkaya yazmış olduğu terbiyesizce mesajlar tarafımdan kaldırılmıştır. Ferhan Şensoy'un arkadaşı olduğunu açıkça yazan "adsız" ve "terbiyesiz", Ferhan Şensoy'un espri yanısıra arkadaş fakiri de olduğunu ispatlamıştır.

    YanıtlaSil
  4. ya sen beyaz eldiven diye takma bir isim kullanmaktansa söylesene ismini sana güzel bool sıfırlı bir dava açılsın

    YanıtlaSil
  5. her horoz kendi çöplüğünde ötüüyor işte istersen gel tiyatroya tekrar ferhan beye söyle bu yazdıklarını.sinkaf canım sinkaf yemezzz anca burdan konuşursun işte dır dır eleştireyede gelme ztn adsızların hepsi aynıymışmış de çık işin içinden bu ülkede ferhan şensoy gibi düşünen ve onu seven o kadar çok insan var ki senin sitenin linkini vermek yeterli sana haddini bildirmek için hadi bakalım bunlarıda sil yedirme kendine ve sil ama unutma ferhan şensoyada tiyatro izleyicilerinede bir özür borcun var vicdan azabındanda uyuyama inş

    YanıtlaSil
  6. ferhan şensoyun oyunlarının neden yıllardır bomboş salonlara oynadığı anlaşılıyor

    YanıtlaSil