Mayıs 14, 2009
Fasulye Ev Yemekleri
Bugün Ayvalık Pazarı dönüşü öğlen yemeğini çarşı içinde yeni açılan Fasulye'de yedik. Muazzez hanımın hem aşçılık hem garsonluk hem de yarenlik yaptığı hayatımda gördüğüm en şirin ve en ev gibi lokantaydı. Daha açılalı çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Ayvalık'lı burayı keşfetmiş bile. İçeride beş masa kapı önünde bir masalık Muazzez Hanımın inceliğini ve titizliğini yansıtan dükkan gittiğimizde doluydu. Kuru fasulye, pilav ve turşunun hergün bulunduğu dükkanda bu günün yemeği kuzu etli enginardı. Ayvalık bu aralar enginardan yıkılıyor zaten. Daha dün evde baklalısını yemiş olmamıza rağmen bir tane ısmarlıdık. Birde kuru fasulye, pilav ve turşu tabii. Fasulye annemin de yazın yaptığı gibi taze naneli ve taze soğanlı idi. Tek kelimeyle olağanüstü idi. Kuzu etli enginar da çok güzeldi. Ama başta da söylediğim gibi yemeklerin yanısıra en önemlisi mekanın samimiyeti, Muazzez Hanımın sıcaklığı ve tabbi fiatların uygunluğu herşeyin ötesinde önemliydi. Ayvalık'a yolunuz düşerse, öğlen yemeğini mutlaka Fasulye'de yiyin derim. Fasulye Çarşı içinde Eski Gümrük Meydanında Oteller Aralığı Sokakta. 2.Noterin altı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder